Oppisopimuskummit mukana JOPA-hankkeessa – Peruskoulusta joustavasti ammattiin (1.3.2016 – 30.6.2017)

jopa

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa reilun vuoden mittaisessa hankkeessa (1.3.2016 – 30.6.2017) pilotoidaan ja testataan perusasteen ja ammattiasteen opettajien sekä yrittäjien välistä yhteistoimintaa oppimisen ohjaamisessa ja arvioinnissa. Tästä kokonaisuudesta vastaa Haaga-Helia ammatillinen opettajakorkeakoulu.

Oppisopimuskummit ovat mukana kehittämässä joustavan perusopetuksen (jopo) ja ammatillisen koulutuksen yhteistyötä Haaga-Helian ammattikorkeakoulun kanssa Vantaalla. Kummien edustajana oppisopimuskoulutuksen asiantuntijana hankkeessa toimii Kari Viinisalo.

Pilotti toteutetaan Vantaan kaupungin Hämeenkylän peruskoulun ja Vantaan ammattiopisto Varian sekä Mercuria Kauppiaitten kauppaoppilaitoksen opettajien ja opinto-ohjaajien sekä alueen yrittäjien kanssa. Eri ammattialojen yritykset tarjoavat nuorelle työpaikkaoppimiseen mahdollisuuden.

Pilotissa katse kohdistetaan työpaikkaympäristön tarjoamiin mahdollisuuksiin oppia sekä perusasteen oppimäärä että ammatillisen tutkinnon osia jo peruskoulun päättöluokalta lähtien. Lisäksi pilotissa tarkastellaan opettajan työnkuvaa kokonaan uudelta pohjalta: millä tavalla rakennettuna opettajan työnkuva soveltuu työympäristöissä tapahtuvaan neuvotteluun, oppimisen ohjaukseen ja arviointiin.

Hanke tuottaa työssäoppimiseen liittyvää koulutusmateriaalia Haaga-Helian opettaja- erityisopettaja- ja opinto-ohjaaja –koulutuksiin (yht. 380 koulutuksessa olevaa).  Pilotissa toimivia oppilaita, opettajia ja yrittäjiä kutsutaan kokemuspuhujiksi opettajakoulutusryhmiin. Hankkeen teemat kytkeytyvät suoraan Haaga-Helia AOKK:ssa Suomen Yrittäjien kanssa yhteistyössä toteutettavaan valmennukseen ammatillisten opettajien yrittäjyysosaamisen vahvistamiseksi.

Lisätietoja hankkeesta:

Virve Vainio                        virve.vainio@haaga-helia.fi       040 5434091

Kari Viinisalo                       kviinisalo@gmail.com              050 5667770

Haaga Helia JOPA – peruskoulusta joustavasti ammattiin

Variaprojektit JOPA – peruskoulusta joustavasti ammattiin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s